Bli medlem

Varför bli medlem i ÅsNa?

Som nation erbjuder vi dig som studerande en möjlighet att vidga dina vyer och träffa människor med annan studieinriktning, stifta nya bekantskaper och högst troligen träffa på gamla vänner (och släktingar). Att vara medlem i en nation är ett underbart komplement till ämnesföreningarna och det är absolut även möjligt att vara medlem i flera än en nation!

ÅsNa försöker inte ersätta din ämnesförening utan kompletterar det som ämnesföreningarna inte kan erbjuda. Alla studerande förväntas förutom att höra till sin ämnesförening att även tillhöra sin egen nation. Nationerna låter dig träffa människor med annan studieinriktning, gamla vänner och stifta nya bekantskaper.

Som medlem i ÅsNa avnjuter du följande förmåner:

  • Tillträde till medlemsexklusiva evenemang
  • Infomail med viktig information från föreningen samt vänföreningar
  • Billigare pris på föreningens sitzar
  • Rösträtt på föreningens möten
  • Åtkomst till föreningens bildgalleri

Alla studerande vid Åbo Akademi och Novia är välkomna med i ÅsNa, det finns inga krav på födelseort!

För att bli medlem i ÅsNa gör så här:

  1. Skicka ett mail till asna@abo.fi  där du skriver att du vill bli medlem samt ditt fullständiga namn.
  2. Betala in medlemsavgiften på 7€ till:

Åbolands Nation
Ålandsbanken
FI63 6601 0001 0761 08
Referens: 1232

Eller titta in på Gulnäbbsakademin i början av september varje år eller specialföreningsmässan i april och hitta ÅsNas bord!

Det går även bra att i samband med något av ÅsNas evenemang bli medlem!

Observera att medlemsavgiften bör betalas för varje läsår.

 

Bli aktiv i ÅsNa!

Förutom att bli medlem och delta i ÅsNas evenemang är du också hjärtligt välkommen att aktivera dig i föreningen. Vi söker ständigt aktiva som vill ställa upp som funktionärer eller som medlemmar i vår programkommitte. På höstmötet har du möjlighet att själv ställa upp till ÅsNas styrelse. Att vara aktiv i en förening vid Åbo Akademi ger dig ovärderlig erfarenhet, fantastiska upplevelser och vänner för livet!

 

Studerar du inte längre men vill vara med och understöda nationen?

En understödande medlem är en icke-studerande, som inte tidigare varit medlem i nationen, och som önskar understöda nationens verksamhet. Understödande medlemmar godkänns av styrelsen med en skriftlig ansökan av medlemmen. Medlemsavgiften är 20€.

En seniormedlem är en icke-studerande som tidigare varit medlem i nationen och som vill fortsätta understöda verksamheten. Seniormedlemskap fås genom anmälan till styrelsen. Medlemsavgiften är 20€.

 

Bankuppgifter:

Betala 7€ (ordinarie medlem) till:

Åbolands Nation
Ålandsbanken
FI63 6601 0001 0761 08
Referens: 1232